Ga je enkel voor het brouwerijbezoek of kies je voor de ultieme beleving van elke bierliefhebber?

Voor groepen vanaf 20 personen is er een mooie extra weggelegd: zij kunnen na het brouwerijbezoek aansluitend opteren voor een blending sessie waarbij de deelnemers zélf hun eigen Bourgogne des Flandres kunnen samenstellen.

Bourgogne des Flandres is namelijk uniek in het Belgische bierlandschap. Het is een typisch voorbeeld van de Vlaamse versnijbierentraditie waarbij twee bieren oordeelkundig geblend worden tot er een perfecte balans ontstaat. Maar wat maak jij ervan? Ga je liever voor de koffie en chocoladetoetsen van de Bourgogne des Flandres Pure? Of verkies je de friszurigheid van de lambiek? Na deze begeleide smaaksessie heeft Bourgogne des Flandres geen geheimen meer voor jou. [duurtijd: ongeveer 25 minuten]

Een bezoekje aan de brouwerij: een must voor de bierliefhebber!

Dhr. Van haver uit Gent

Formules

Geleid brouwerij en stokerijbezoek

Geleid brouwerij en stokerijbezoek

Ontdek de brouwerij en stokerij en ervaar met al je zintuigen de aspecten van het brouwproces onder deskundige begeleiding van één van onze gidsen. Ontmoet de brouwer op zolder en geniet na het bezoek van een heerlijk glaasje Bourgogne des Flandres in onze gezellige alehouse.

Geleid bezoek met proefplankje

Geleid bezoek met proefplankje

Ontdek de brouwerij en stokerij en ervaar met al je zintuigen de aspecten van het brouwproces onder deskundige begeleiding van één van onze gidsen. Ontmoet de brouwer op zolder en proef daarna een aantal van zijn creaties op een proefplankje met 3 bieren uit ons ruim assortiment.

 

Praktisch
 • Vanaf 15 personen
 • Duur: +/- 75 min
 • 3 proefglaasjes (12cl) uit het Martin’s assortiment inbegrepen

Geleid bezoek met workshop blending

Geleid bezoek met workshop blending

Ontdek de brouwerij en stokerij en ervaar met al je zintuigen de aspecten van het brouwproces onder deskundige begeleiding van één van onze gidsen. Ontmoet de brouwer op zolder en treed in zijn voetsporen tijdens een workshop bier blenden, waarin je aan de hand van de twee basisbieren je eigen Bourgogne des Flandres samenstelt.

 

Praktisch
 • Vanaf 20 personen
 • Duur: +/- 90 min
 • Blendingbieren + 25cl Bourgogne des Flandres inbegrepen

Geleid bezoek met beers & bites

Geleid bezoek met beers & bites

In de beers & bites formule staat een unieke smaakbeleving centraal. Eerst ontdek je de brouwerij en stokerij samen met 1 van onze gidsen. Daarna serveren we je 3 bieren uit ons assortiment, begeleid van een hapje dat perfect met het bier samengaat. Door bier met een hapje te combineren demonstreren we hoe beiden elkaar smaakgewijs kunnen beïnvloeden en naar een hoger niveau tillen.


Praktisch
 • Vanaf 20 personen
 • Duur: +/- 90 min
 • 3 proefglaasjes (12cl) uit het Martin’s assortiment + 3 kleine hapjes inbegrepen

 Apero @ the brewery

Apero @ the brewery

Bezoek de brouwerij en stokerij na de openingsuren samen met 1 van onze gidsen. Ontmoet de brouwer, die op zolder zijn brouwdag afrondt en geniet daarna van een uitgebreid aperitief met koude hapjes en diverse bieren uit ons assortiment.

 

Praktisch
 • Vanaf 20 personen
 • 1 uur bezoek + 1 uur open bar met huisbereide tapas
 • Duur: 2 uur, telkens van 18:00-20:00

Talen

Je kan de brouwerij op eigen houtje bezoeken zonder gids. Alle tekst staat steeds in het Nederlands, Frans, Engels en Duits vermeld. Daarboven zijn er audiogidsen in het Spaans, Italiaans, Japans en Russisch.

Bezoek

 • nl
 • fr
 • en
 • de

Audiogids

 • nl
 • fr
 • en
 • de
 • es
 • it
 • ru
 • ja

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!

Openingsuren Doorlopend open!

Dinsdag - Zondag
Gesloten op maandag, behalve tijdens de Belgische schoolvakanties.
10:30 – 17:00
Ale House 10:30 - 18:30
Download de kaart

Toegankelijkheid

Brouwerij, restaurants en meetingruimtes zijn vlot bereikbaar voor rolstoelgebruikers of mensen slechter te been dankzij onze lift. Ook het grootste deel van het brouwerijbezoek is toegankelijk mits aanwezigheid van een begeleider. Kom voor je bezoek even langs aan het onthaal, dan helpen we je graag verder.

Kartuizerinnenstraat 6 8000 Brugge

Veelgestelde vragen

In welke talen kan ik het bezoek doen?

Alles in de brouwerij wordt standaard verduidelijkt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Audiogidsen zijn beschikbaar in het Italiaans, Spaans, Portugees, Russisch en Japans. Een tour volgen kan tussen 10u30 en 18u. De laatste tour start om 17u.

Hoe lang duurt een bezoek?

Je kan alles afleggen op je eigen tempo. Wij rekenen op 40 minuten rondleiding, maar niets houdt je tegen om langer alles te observeren. Je gratis consumptie of Bourgogne des Flandres op het einde van je bezoek is niet in deze 40 minuten inbegrepen. 

Hoe ziet een bezoek er uit?

Een bezoek aan brouwerij Bourgogne des Flandres kan je helemaal op eigen houtje zonder gids. Dankzij de video in de oude brouwerswoning ontdek je de geschiedenis van het bier dat nu eindelijk terug is in de Brugse binnenstad. Ga op verkenning in de brouwerij, leer meer over de ingrediënten en laat je op zolder overweldigen door de aroma’s van het mout en de verse hop. Je kan zelfs vragen stellen aan de brouwer! In de interactieve ruimte leer je digitaal tappen, stuur je e-cards naar het thuisfront of ga naar huis met jouw foto op het etiket van een Bourgogne des Flandres die je kan oppikken in de Finest Brewery Shop op het einde van je bezoek.

Kan ik de hele dag door de brouwerij bezoeken?

We zijn open van dinsdag tot en met zondag van 10u30 tot 18u30. Het laatste bezoek gaat van start om 17u00.

Is de brouwerij makkelijk toegankelijk voor andersvaliden?

Er is een lift die het restaurant, de degustatieruimtes, de brouwerij en de interactieve ruimte met elkaar verbindt. Zo is een groot deel van het bezoek makkelijk te bezoeken.

Hoe bezoek ik de brouwerij met een groep?

Groepen tussen de 20 en 25 personen kan je op eigen initiatief online boeken indien er nog geen individuele bezoekers willen langskomen in jouw tijdsblok. Grotere groep? Of heb je liever een gids? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Groepen kunnen bovendien ook intekenen op een blendingsessie om hun eigen Bourgogne des Flandres samen te stellen. Reken hiervoor zo’n 25 minuten extra.

Waaruit bestaat een blendingsessie?

De blendingsessie is extra reserveerbaar voor groepen. Hier wordt door een bierkenner uitgelegd hoe Bourgogne des Flandres eigenlijk naar aloude Vlaamse traditie een versnijbier is van jong en ouder bier. Je leert de verschillende componenten kennen: eerst lambiek uit Brouwerij Timmermans van spontane gisting gerijpt op houten vaten, vervolgens het bruine bier van hoge gisting die op zolder in Brugge wordt gebrouwen. En dan, is het aan jou! Blend zelf je Bourgogne des Flandres. Heb je liever het friszurige van de lambiek, of ben je meer fan van de gekarameliseerde toetsen? Afsluiten doe je met een gebalanceerde en complexe Bourgogne des Flandres van onze brouwer.

Is de bar voor iedereen toegankelijk?

Ja, je hoeft niet eerst de brouwerij te bezoeken vooraleer je kan aanschuiven aan een tafeltje om te genieten van de Belgische bieren. Al raden we een brouwerijbezoek natuurlijk ten volle aan.

Meer informatie kan je telefonisch opvragen via +32 (0)50 61 25 39.

Open van dinsdag tot zondag van 10u30 - 19u.

Hoe reserveer ik de meetingruimtes voor mijn evenement?


Neem even contact met de brouwerij, zij regelen alles voor jouw evenement. Dat kan telefonisch op 0032 (0)50 33 54 26  of via info@bourgognedesflandres.be.

Wat zijn de parkeermogelijkheiden?

Onze brouwerij ligt in het centrum van Brugge, maar er zijn geen parkeerplaatsen voorzien in de straat. Parkeren in het centrum is betalend en gelimiteerd op maximaal 2 tot 4 uur met een (Europese) parkeerschijf. De dichtstbijzijnde parkeergarage heet ’t Pandreitje en ligt op een kleine 10 minuten wandelafstand. Voor een vlotte bereikbaarheid kan je ook parkeren aan het station en het openbaar vervoer gebruiken. De brouwerij ligt op een paar minuten stappen van de Grote Markt.

Adres: Kartuizerinnenstraat 6, 8000 Brugge

Brasserie de Waterloo BVBA

Kartuizerinnenstraat 6
8000 Brugge
BE 0839 809 964

Bourgogne des Flandres Finest Brewery Shop, in hartje Brugge.

Waar kan je ons vinden?

Route berekenen

Openingsuren

Dinsdag - Zondag
Gesloten op maandag, behalve tijdens de Belgische schoolvakanties.
10:30 – 17:00
Ale House 10:30 - 18:30