:host { --enviso-primary-color:#de2f23; --enviso-secondary-color: #de2f23; font-family: 'Montserrat'; }

Bezoek de brouwerij en stokerij en ontmoet de brouwer op zolder!

Na 65 jaar is Bourgogne des Flandres terug in de Brugse binnenstad met een eigen brouwerij. Ga op verkenning in de brouwerij en stokerij en laat je op zolder verrassen door de geur van het mout en de verse hop. Hier wordt voor je eigen ogen gebrouwen!

Je kunt onze brouwerij, stokerij en de Ale House bezoeken van dinsdag tot en met zondag, van 10u30 tot 18u30 (laatste bezoek om 17.00). Tijdens vakanties (inclusief juli & augustus) en op feestdagen zijn we 7/7 geopend. Dit gebeurt steeds volgens de meest recente COVID-19 maatregelen.

Bezoek de brouwerij

Verken de brouwerij en stokerij, ontmoet de brouwer op zolder en snuif de geuren op van het brouwproces. Ontdekt het genever stookprocess. Sluit af met een gratis Bourgogne des Flandres of een jenever op het einde van uw bezoek met een uniek zicht op de Brugse reitjes… Geen reservatie verplicht.

Een bezoekje aan de brouwerij: een must voor de bierliefhebber!

Dhr. Van haver uit Gent

Tarieven

Ticket volwassene (+16)

Verken de brouwerij en stokerij, ontmoet de brouwer in de loft en adem de geuren van het brouwproces in. Sluit de tour af met een gratis Bourgogne des Flandres of een jenever. (Geen reservatie verplicht). Audio self guided tour.

Duo ticket + beerflight

Verken de brouwerij en stokerij, ontmoet de brouwer in de loft en adem de geuren van het brouwproces in.  Deze formule omvat twee individuele tours, plus een beer flight om te delen in de bar. Een beer flight bestaat uit 6 proefglaasjes (12cl) van onze vaatbieren, waaronder ons huisbier Bourgogne des Flandres, een experimenteel brouwsel van onze brouwers en andere bieren uit het Martin’s gamma. 2 pax - Audio self guided tour.

Ticket adolescent (12-16)

Laat uw kinderen kennismaken met de geheimen van het brouwproces. Of sturen ze liever een digitale postkaart naar de familie? Let wel, geen consumptie inbegrepen. (Geen reservatie verplicht)

Ticket kind (-12)

De jongsten kunnen gratis binnen en gaan in de brouwerij op zoek naar het molletje dat in elke ruimte opduikt. Bij afgifte van hun zoekformulier wacht een leuke attentie. (Geen reservatie verplicht)

Gratis

Geleid brouwerijbezoek

Ontdek de brouwerij en ervaar met al je zintuigen de aspecten van het brouwproces onder deskundige begeleiding van één van onze gidsen. Ontmoet de brouwer op zolder en geniet na het bezoek van een heerlijk glaasje Bourgogne des Flandres in onze gezellige alehouse.

Talen

Je kan de brouwerij op eigen houtje bezoeken zonder gids. Alle tekst staat steeds in het Nederlands, Frans, Engels en Duits vermeld. Daarboven zijn er audiogidsen in het Spaans, Italiaans, Japans en Russisch.

Bezoek

 • nl
 • fr
 • en
 • de

Audiogids

 • nl
 • fr
 • en
 • de
 • es
 • it
 • ru
 • ja

In groep

Voor groepen vanaf 20 personen is er een mooie extra weggelegd: zij kunnen na het brouwerijbezoek aansluitend opteren voor een blending sessie waarbij de deelnemers zélf hun eigen Bourgogne des Flandres kunnen samenstellen.

Bourgogne des Flandres is namelijk uniek in het Belgische bierlandschap. Het is een typisch voorbeeld van de Vlaamse versnijbierentraditie waarbij twee bieren oordeelkundig geblend worden tot er een perfecte balans ontstaat. Maar wat maak jij ervan? Ga je liever voor de koffie en chocoladetoetsen van de Bourgogne des Flandres Pure? Of verkies je de friszurigheid van de lambiek? Na deze begeleide smaaksessie heeft Bourgogne des Flandres geen geheimen meer voor jou. [duurtijd: ongeveer 25 minuten]

Lees meer

In groep

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op!

Openingsuren Doorlopend open!

Dinsdag - Zondag
Gesloten op maandag, behalve tijdens de Belgische schoolvakanties.
10:30 – 17:00
Ale House 10:30 - 18:30
Download de kaart

Toegankelijkheid

Brouwerij, restaurants en meetingruimtes zijn vlot bereikbaar voor rolstoelgebruikers of mensen slechter te been dankzij onze lift. Ook het grootste deel van het brouwerijbezoek is toegankelijk mits aanwezigheid van een begeleider. Kom voor je bezoek even langs aan het onthaal, dan helpen we je graag verder.

Kartuizerinnenstraat 6 8000 Brugge

Veelgestelde vragen

In welke talen kan ik het bezoek doen?

Alles in de brouwerij wordt standaard verduidelijkt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Audiogidsen zijn beschikbaar in het Italiaans, Spaans, Portugees, Russisch en Japans. Een tour volgen kan tussen 10u30 en 18u. De laatste tour start om 17u.

Hoe lang duurt een bezoek?

Je kan alles afleggen op je eigen tempo. Wij rekenen op 40 minuten rondleiding, maar niets houdt je tegen om langer alles te observeren. Je gratis consumptie of Bourgogne des Flandres op het einde van je bezoek is niet in deze 40 minuten inbegrepen. 

Hoe ziet een bezoek er uit?

Een bezoek aan brouwerij Bourgogne des Flandres kan je helemaal op eigen houtje zonder gids. Dankzij de video in de oude brouwerswoning ontdek je de geschiedenis van het bier dat nu eindelijk terug is in de Brugse binnenstad. Ga op verkenning in de brouwerij, leer meer over de ingrediënten en laat je op zolder overweldigen door de aroma’s van het mout en de verse hop. Je kan zelfs vragen stellen aan de brouwer! In de interactieve ruimte leer je digitaal tappen, stuur je e-cards naar het thuisfront of ga naar huis met jouw foto op het etiket van een Bourgogne des Flandres die je kan oppikken in de Finest Brewery Shop op het einde van je bezoek.

Kan ik de hele dag door de brouwerij bezoeken?

We zijn open van dinsdag tot en met zondag van 10u30 tot 18u30. Het laatste bezoek gaat van start om 17u00.

Is de brouwerij makkelijk toegankelijk voor andersvaliden?

Er is een lift die het restaurant, de degustatieruimtes, de brouwerij en de interactieve ruimte met elkaar verbindt. Zo is een groot deel van het bezoek makkelijk te bezoeken.

Hoe bezoek ik de brouwerij met een groep?

Groepen tussen de 20 en 25 personen kan je op eigen initiatief online boeken indien er nog geen individuele bezoekers willen langskomen in jouw tijdsblok. Grotere groep? Of heb je liever een gids? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Groepen kunnen bovendien ook intekenen op een blendingsessie om hun eigen Bourgogne des Flandres samen te stellen. Reken hiervoor zo’n 25 minuten extra.

Waaruit bestaat een blendingsessie?

De blendingsessie is extra reserveerbaar voor groepen. Hier wordt door een bierkenner uitgelegd hoe Bourgogne des Flandres eigenlijk naar aloude Vlaamse traditie een versnijbier is van jong en ouder bier. Je leert de verschillende componenten kennen: eerst lambiek uit Brouwerij Timmermans van spontane gisting gerijpt op houten vaten, vervolgens het bruine bier van hoge gisting die op zolder in Brugge wordt gebrouwen. En dan, is het aan jou! Blend zelf je Bourgogne des Flandres. Heb je liever het friszurige van de lambiek, of ben je meer fan van de gekarameliseerde toetsen? Afsluiten doe je met een gebalanceerde en complexe Bourgogne des Flandres van onze brouwer.

Is de bar voor iedereen toegankelijk?

Ja, je hoeft niet eerst de brouwerij te bezoeken vooraleer je kan aanschuiven aan een tafeltje om te genieten van de Belgische bieren. Al raden we een brouwerijbezoek natuurlijk ten volle aan.

Meer informatie kan je telefonisch opvragen via +32 (0)50 61 25 39.

Open van dinsdag tot zondag van 10u30 - 19u.

Hoe reserveer ik de meetingruimtes voor mijn evenement?


Neem even contact met de brouwerij, zij regelen alles voor jouw evenement. Dat kan telefonisch op 0032 (0)50 33 54 26  of via info@bourgognedesflandres.be.

Wat zijn de parkeermogelijkheiden?

Onze brouwerij ligt in het centrum van Brugge, maar er zijn geen parkeerplaatsen voorzien in de straat. Parkeren in het centrum is betalend en gelimiteerd op maximaal 2 tot 4 uur met een (Europese) parkeerschijf. De dichtstbijzijnde parkeergarage heet ’t Pandreitje en ligt op een kleine 10 minuten wandelafstand. Voor een vlotte bereikbaarheid kan je ook parkeren aan het station en het openbaar vervoer gebruiken. De brouwerij ligt op een paar minuten stappen van de Grote Markt.

Adres: Kartuizerinnenstraat 6, 8000 Brugge

Brasserie de Waterloo BVBA

Kartuizerinnenstraat 6
8000 Brugge
BE 0839 809 964

Bourgogne des Flandres Finest Brewery Shop, in hartje Brugge.

Waar kan je ons vinden?

Route berekenen

Openingsuren

Dinsdag - Zondag
Gesloten op maandag, behalve tijdens de Belgische schoolvakanties.
10:30 – 17:00
Ale House 10:30 - 18:30