Stel je vraag check FAQ

In welke talen kan ik het bezoek doen?

Alles in de brouwerij wordt standaard verduidelijkt in het Nederlands, Frans, Engels en Duits. Audiogidsen zijn beschikbaar in het Italiaans, Spaans, Portugees, Russisch en Japans. Een tour volgen kan tussen 10u30 en 18u. De laatste tour start om 17u.

Hoe lang duurt een bezoek?

Je kan alles afleggen op je eigen tempo. Wij rekenen op 40 minuten rondleiding, maar niets houdt je tegen om langer alles te observeren. Je gratis consumptie of Bourgogne des Flandres op het einde van je bezoek is niet in deze 40 minuten inbegrepen. 

Hoe ziet een bezoek er uit?

Een bezoek aan brouwerij Bourgogne des Flandres kan je helemaal op eigen houtje zonder gids. Dankzij de video in de oude brouwerswoning ontdek je de geschiedenis van het bier dat nu eindelijk terug is in de Brugse binnenstad. Ga op verkenning in de brouwerij, leer meer over de ingrediënten en laat je op zolder overweldigen door de aroma’s van het mout en de verse hop. Je kan zelfs vragen stellen aan de brouwer! In de interactieve ruimte leer je digitaal tappen, stuur je e-cards naar het thuisfront of ga naar huis met jouw foto op het etiket van een Bourgogne des Flandres die je kan oppikken in de Finest Brewery Shop op het einde van je bezoek.

Kan ik de hele dag door de brouwerij bezoeken?

We zijn open van dinsdag tot en met zondag van 10u30 tot 18u30. Het laatste bezoek gaat van start om 17u00.

Is de brouwerij makkelijk toegankelijk voor andersvaliden?

Er is een lift die het restaurant, de degustatieruimtes, de brouwerij en de interactieve ruimte met elkaar verbindt. Zo is een groot deel van het bezoek makkelijk te bezoeken.

Hoe bezoek ik de brouwerij met een groep?

Groepen tussen de 20 en 25 personen kan je op eigen initiatief online boeken indien er nog geen individuele bezoekers willen langskomen in jouw tijdsblok. Grotere groep? Of heb je liever een gids? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.

Groepen kunnen bovendien ook intekenen op een blendingsessie om hun eigen Bourgogne des Flandres samen te stellen. Reken hiervoor zo’n 25 minuten extra.

Waaruit bestaat een blendingsessie?

De blendingsessie is extra reserveerbaar voor groepen. Hier wordt door een bierkenner uitgelegd hoe Bourgogne des Flandres eigenlijk naar aloude Vlaamse traditie een versnijbier is van jong en ouder bier. Je leert de verschillende componenten kennen: eerst lambiek uit Brouwerij Timmermans van spontane gisting gerijpt op houten vaten, vervolgens het bruine bier van hoge gisting die op zolder in Brugge wordt gebrouwen. En dan, is het aan jou! Blend zelf je Bourgogne des Flandres. Heb je liever het friszurige van de lambiek, of ben je meer fan van de gekarameliseerde toetsen? Afsluiten doe je met een gebalanceerde en complexe Bourgogne des Flandres van onze brouwer.

Is de bar voor iedereen toegankelijk?

Ja, je hoeft niet eerst de brouwerij te bezoeken vooraleer je kan aanschuiven aan een tafeltje om te genieten van de Belgische bieren. Al raden we een brouwerijbezoek natuurlijk ten volle aan.

Meer informatie kan je telefonisch opvragen via +32 (0)50 61 25 39.

Open van dinsdag tot zondag van 10u30 - 19u.

Hoe reserveer ik de meetingruimtes voor mijn evenement?


Neem even contact met de brouwerij, zij regelen alles voor jouw evenement. Dat kan telefonisch op 0032 (0)50 33 54 26  of via info@bourgognedesflandres.be.

Wat zijn de parkeermogelijkheiden?

Onze brouwerij ligt in het centrum van Brugge, maar er zijn geen parkeerplaatsen voorzien in de straat. Parkeren in het centrum is betalend en gelimiteerd op maximaal 2 tot 4 uur met een (Europese) parkeerschijf. De dichtstbijzijnde parkeergarage heet ’t Pandreitje en ligt op een kleine 10 minuten wandelafstand. Voor een vlotte bereikbaarheid kan je ook parkeren aan het station en het openbaar vervoer gebruiken. De brouwerij ligt op een paar minuten stappen van de Grote Markt.

Adres: Kartuizerinnenstraat 6, 8000 Brugge

Je zit met een vraag en je hebt het antwoord dat je zocht niet gevonden bij de FAQ? Stel ze gerust met behulp van het formulier hiernaast. Kies de categorie waarbinnen jouw vraag zich situeert, zo zit je meteen bij de juiste contactpersoon. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord van ons terug.

Neem contact op

Parkeermogelijkheden

Onze brouwerij ligt in het centrum van Brugge, maar er zijn geen parkeerplaatsen voorzien in de straat. Parkeren in het centrum is betalend en gelimiteerd op maximaal 2 tot 4 uur met een (Europese) parkeerschijf. De dichtstbijzijnde parkeergarage heet ’t Pandreitje en ligt op een kleine 10 minuten wandelafstand. Voor een vlotte bereikbaarheid kan je ook parkeren aan het station en het openbaar vervoer gebruiken. De brouwerij ligt op een paar minuten stappen van de Grote Markt.

Toegankelijkheid

Brouwerij, restaurants en meetingruimtes zijn vlot bereikbaar voor rolstoelgebruikers of mensen slechter te been dankzij onze lift. Ook het grootste deel van het brouwerijbezoek is toegankelijk mits aanwezigheid van een begeleider. Kom voor je bezoek even langs aan het onthaal, dan helpen we je graag verder.

Kartuizerinnenstraat 6 8000 Brugge

Pers

Heeft u nog vragen contacteer ons.

Brasserie de Waterloo BVBA

Kartuizerinnenstraat 6
8000 Brugge
BE 0839 809 964

Bourgogne des Flandres Finest Brewery Shop, in hartje Brugge.

Waar kan je ons vinden?

Route berekenen

Openingsuren

Dinsdag - Zondag
Gesloten op maandag, behalve tijdens de Belgische schoolvakanties.
10:30 – 17:00
Ale House 10:30 - 18:30