Een authentiek Vlaams bruin bier Sterk en zacht tegelijkertijd

Bruinen Os is een ambachtelijk, hoog gistingsbier dat in kleine hoeveelheden wordt gebrouwen in de brouwerij Bourgogne Des Flandres te Brugge. Dit bier heeft de energieke smaak van een authentiek Vlaams bruin bier, sterk en zacht tegelijkertijd, een mooie roodbruine kleur, een licht troeble textuur en een smeuïge schuimkraag.

Bruin bier, Alc. 8%

Tasting notes

Aroma’s

De basis is moutig en zoetig. Je vindt er de zachte aroma’s van karamel en toffee aangevuld door wat krachtigere toetsen van donkere chocolade. Fruitige toetsen voegen nog wat complexiteit toe aan het geheel en verwijzen naar gebakken banaan.

Smaak en mondgevoel

Ook in de mond is de aanzet zacht, rond en licht alcoholisch. Een complexe moutigheid aangevuld met de zoete smaak van karamel en toffee zorgen er voor dat de finale bitterheid mooi gedragen is en erg zacht overkomt. De vloeibare versie van gebakken banaan met bruine suiker geflambeerd met bourbon en afgewerkt met wat chocoladesaus.

Afdronk en algemene indruk

De afdronk bouwt mooi voort op de smaak en vloeit uit in een complexe, zachtbittere finale. Er blijft en fruitige, zoetige toets hangen maar de afdronk is droog genoeg om geenszins plakkerig over te komen. 

Foodpairing

De beste vriend van een van de vaandeldragers van onze Vlaamse keuken, een stoverij. Een niet te pittige en romige blauwschimmelkaas zal ook zeker het gezelschap van dit bier weten te waarden. Voor de zoetekauwen onder ons is crème brûlée gewoon een must.

Brasserie de Waterloo BVBA

Kartuizerinnenstraat 6
8000 Brugge
BE 0839 809 964

Bourgogne des Flandres Finest Brewery Shop, in hartje Brugge.

Waar kan je ons vinden?

Route berekenen

Openingsuren

Dinsdag - Zondag
Laatste bezoek = 17:00. Gesloten op maandag, behalve tijdens de Belgische schoolvakanties.
10:30 - 18:30
Ale House 10:30 - 18:30
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics