Wonderlijk Vlaams blond Eenvoud en elegantie

Blonden Os is een ambachtelijk bier van hoge gisting dat historisch gebrouwen werd in de brouwerij Bourgogne Des Flandres te Brugge. Op het eerste zicht doet dit blonde bier denken aan de wonderlijke Vlaamse bieren van vroeger met zijn eenvoud en natuurlijke elegantie

Vlaamse blond Ale. Alc. 6,5%

Tasting notes

Aroma's

Een zachtmoutige ondertoon zoals je die in een pilsbier kunt terugvinden. Verder is de neus zuiver en elegant. Een tikkeltje fruitig en een licht kruidig hoparoma vervolledigen het bouquet.

Smaak en mondgevoel

De start is zacht moutig met een licht zoetige ondertoon. Meteen zorgt wat koolzuur voor de nodige verfrissing zorgen. Het bier vloeit mooi uit in een droge finale met een aangename hopbitterheid.

Afdronk en algemene indruk

De afdronk is droog, bitter en licht kruidig en blijft net lang genoeg hangen. Een echte dorstlesser die heel vlot weg drinkt zonder het palet onverschillig te laten. 

Foodpairing

Klassiek bereide asperges (op zijn Vlaams) of een omelet natuur. Een zachte Herve voor de echte liefhebbers, een wat mildere paterskaas zoals de Père Joseph voor wie het wat minder avontuurlijk wenst. Maar ook gewoon op zichzelf als aperitief is dit een toppertje.

Brasserie de Waterloo BVBA

Kartuizerinnenstraat 6
8000 Brugge
BE 0839 809 964

Bourgogne des Flandres Finest Brewery Shop, in hartje Brugge.

Waar kan je ons vinden?

Route berekenen

Openingsuren

Woensdag - Zondag
Laatste bezoek = 17:00
10:30 - 18:00
Ale House 10:30 - 19:30
communicatie en grafisch ontwerp door communicatiebureau Lavagraphics